Back to All Events

Bevrijdingbijeenkomst & Vrijheidsdialoog

  • Verzetsmuseum 61 Plantage Kerklaan Amsterdam, NH, 1018 CM Netherlands (map)

Op 16 augustus organiseert Nusantara Amsterdam in het Verzetsmuseum een Vrijheidsdialoog met als thema’s vrijheid en verzet. Centraal staat de vraag wat vrijheid betekent in de context van de voormalige kolonies.

John Schuster zal op de bijeenkomst spreken over de vereniging Ons Suriname, die na de Tweede Wereldoorlog streefde voor de onafhankelijkheid van Suriname. Liem Soei Liong neemt ons mee in de geschiedenis van Perhimpunan Indonesia in Nederland en hun rol in het verzet tijdens WO II en vervolgens in het verkrijgen van de Indonesische onafhankelijkheid.

Na de twee lezingen volgt een panel met oa Yomi Hitijahubessy, verbonden aan Zwart onder Oranje en Stephanie Welvaart, verbonden aan het Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands-Indië. De avond wordt afgesloten met een fragment uit de voorstelling Hello Bandung en een hapje en een drankje.

Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 12 augustus aan via: nusantara.amsterdam@gmail.com, per telefoon of per sms, t.a.v. Hanoch Nahumury, via: 06 20 12 37 33.

Earlier Event: August 14
Kranslegging Herdenking Amstelveen
Later Event: August 17
Talkshow Cinema Indonesia