Back to All Events

Kranslegging Herdenking Amstelveen

  • Indië-monument C.P. Broersepark Amstelveen Nederland (map)

Op 14 augustus mag ik samen met acteur Francois Pical een krans leggen namens Nusantara Amsterdam en de derde generatie voor álle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië, ongeacht kleur of afkomst.

Ik sta hierbij nadrukkelijk óók stil bij de periode van de Indonesische revolutie en de koloniale oorlog die Nederland in navolging van de Indonesische onafhankelijkheidsverklaring startte. In deze vijf jaar na 1945 lieten enkele duizenden Nederlands gezinden en zo’n honderdduizend Indonesiers het leven. Ik herdenk, opdat we onderdrukking herkennen en leren van de geschiedenis.

Ben je erbij? De herdenking start om 19.15. Voor meer info: https://indieherdenkingamstelveen.nl/programma/index.html

Earlier Event: July 28
Debat: afschaffing Slavernij