Back to All Events

8e Indiëlezing - Migratie & aanpassen

  • OBA Amsterdam 143 Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 DL Netherlands (map)

Op zaterdag 9 maart vindt de Indiëlezing plaats: een initiatief van Stichting 4/5 mei Comité Amsterdam Zuidoost en georganiseerd in samenwerking met het Indisch Herinneringscentrum. De lezing wordt gefaciliteerd door de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Het thema dit jaar is ‘Migratie & aanpassen’. Prof. Dr. Leo Lucassen, (Directeur Onderzoek van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam en hoogleraar Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tevens auteur van o.a. Vijf Eeuwen Migratie) schetst in zijn lezing een wetenschappelijke analyse t.a.v. de post-koloniale Indische migratiegeschiedenis en het integratie- en assimilatieproces in Nederland. Na Leo volgt spreker Siem Boon, heel haar leven werkzaam bij de Tong Tong Fair in Den Haag en sinds 2017 directeur. Zij initieerde het theater voor gesproken woord en de boekenkrant Indisch Anders. In het verleden was zij bestuurslid van het Indisch Wetenschappelijk Instituut. Hoe heeft zij de zg succesvolle integratie als 2e generatie persoonlijk ervaren? Tot slot deelt historica en blogger van Gewoon een Indisch Meisje, Lara Mariette Nuberg vanuit haar perspectief als 3e generatie Indische Nederlander, haar ervaring met publiek. Er is ruimte voor vragen uit publiek. 

Toegang is gratis: reserveren is wel verplicht!
Aanmeldingslink: www.indischherinneringscentrum.nl/aanmeldformulier-indielez…