Back to All Events

Medan-reünie: over tastbare herinneringen

Op zaterdag 13 oktober 2018 vindt in Arnhem in de Kumpulan van Bronbeek de jaarlijkse Medan-reünie plaats. De bijeenkomst staat dit jaar in het teken van tastbare herinneringen.

Heb jij roots in Medan of Oost-Sumatra? En ben je geïnteresseerd in de Indische familiegeschiedenis? Meld je dan aan bij mevrouw Blomme: mblomme@zeelandnet.nl
Kosten: 27 euro incl. rijsttafel.

Sprekers zijn:
Simone Berger (1966) auteur van ‘Istori Kita Jouw Familiegeschiedenis’. Simone verzorgt interactieve lezingen en workshops om de herinneringen aan Nederlands-Indië levend te houden. En hoe door meer kennis en begrip de volgende generaties zich meer bewust zijn van deze erfenis. Binnenkort verschijnt haar tweede boek in samenwerking met auteur en fotograaf Armando Ello over het Indisch & Moluks Cultureel Erfgoed. Op 13 oktober is haar thema ‘Tastbare herinneringen koesteren’. 


Lara Nuberg (1990) is historicus en werkt aan een roman over haar Indische familiegeschiedenis. Over haar onderzoeksproces en zoektocht naar de betekenis van het koloniaal verleden in Indonesië houdt ze een blog bij: gewooneenindischmeisje.nl. Van april t/m juni 2018 reisde Lara bijna drie maanden door Indonesië, waarvan ze twee weken verbleef op Noord-Sumatra. Ze bezocht in Medan de plekken waar haar oma heeft gewoond en reisde via het Tobameer naar Sibolga, waar ze verre familie terugvond. Hierover zal ze, in woord en in beeld, meer vertellen op 13 oktober.